Okršaj ljutomana – natjecanje u jedenju chili papričica by Volimljuto.com

Natjecanje u jedenju chili papričica je samo manji dio eventa jer će osim natjecanja biti i mnogo popratnih sadržaja kao što su degustacije papričice, ljutih umaka i svih drugih ljutih proizvoda, zabava uz tamburaše, odlična hrana restorana Maximillian i ono što je najvažnije – druženje ljubitelja ljute hrane i širenje kulinarskih horizonta.

RASPORED EVENTA:
Datum: subota, 03.10.2015.
Početak eventa: 17:00
Tamburaši: od 19:00
Natjecanje: 20:00

ULAZ ZA GOSTE JE BESPLATAN!

PRIJAVE ZA NATJECANJE:
Volimljuto.com prijava

PRAVILA:
– Natjecatelji sjedaju na svoja mjesta i ne dižu se s njim za vrijeme natjecanja. Ukoliko netko ode s mjesta smatra se da je odustao od daljnjeg natjecanja.
– Natjecatelji imaju pola litre mlijeka pored sebe koje mogu popiti nakon završetka natjecanja – za vrijeme natjecanja je ZABRANJENO piti mlijeko i ukoliko netko popije smatra se da je odustao od daljnjeg natjecanja.
– Natjecatelji jedu papričice u 6 krugova i to sljedećim redom:
Jalapeno (2.500 – 10.000SHU)
Jamaican Hot Chocolate (100.000 – 200.000SHU)
Habanero (100.000 – 350.000SHU)
Bhut Jolokia Chocolate (850.000 – 1.000.000 SHU)
Trinidad Scorpion Moruga (1.200.000 – 2.000.000SHU)
Carolina Reaper (1.500.000 – 2.200.000SHU)

– Vremenski razmak između jedenja papričica je 4 minute i u tom vremenskom periodu svi natjecatelji moraju pojesti cijelu papričicu s košticama (osim peteljke)
– U slučaju da više natjecatelja stigne do finala ide se na dodatna tri kruga natjecanja s Carolina Reaper papričicama. Ukoliko i tada ostane više od jednog natjecatelja u igri nagrade se dijele između preostalih natjecatelja.
– Svi natjecatelji će dobiti prigodnu nagradu
– Svi natjecatelji su dužni potpisati ugovor o odricanju organizatora natjecanja od odgovornosti u slučaju da se natjecatelju pozli ili da mu se rastopi WC školjka drugog dana. – – Organizator također neće plaćati naknadu za presađivanje čmara ;-)
– Svi natjecatelji moraju biti punoljetni.
– Kotizacija za natjecanje je 50kn i plaća se prije početka natjecanja.

NAGRADE:
1. mjesto – novac od kotizacija (iznos ovisi o broju natjecatelja) + ljuti poklon paket + nagrade restorana Maximilian
2. mjesto – ljuti poklon paket
3. mjesto – mali ljuti poklon paket
ostali – prigodne ljute utješne nagrade

UPOZORENJE:
Ovakav način konzumacije ljutih papričica ne preporučamo jer se radi o poprilično velikoj količini ljutine koju ne može svatko podnijeti pa dobro razmislite da li zaista želite sudjelovati u natjecanju.

UPDATE

Natjecanje je uspješno završilo s dva pobjednika koji su rasturili s ukupno pojedenih devet ljutih papričica, od čega su bile 4 Caroline Reaper :). Jako dobra organizacija i lokacija natjecanja, puno gledatelja koji su se izvrsno zabavljali dok su se natjecatelji znojili pred njima.

I sam sam se uključio u borbu, ali sam nakon ugriza u treću po redu papriku (Habanero) morao odustati i popiti mlijeko :D. Kako je to uživo izgledalo pogledajte u video prilogu :)

killa

Web designer | Internet Marketing Specialist | Hiker | Biker | Adventurer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *